Wat is refurbished?

Gebruikte en refurbished laptops:

Refurbished betekent dat een apparaat al eens gebruikt is. Refurbished producten zijn vaak een periode gebruikt, meestal via een leaseovereenkomst. Na een bepaalde periode wordt er dan overgegaan op nieuwe computer apparatuur. De vorige producten gaan dan weg en worden als gebruikt doorverkocht. De producten worden geheel getest, gecontroleerd, schoongemaakt en de software word opnieuw geïnstalleerd.

 

Duurzaamheid:

De productie van onze computers en laptops

Onze computers en laptops bevatten allerlei materialen zoals koper, kobalt/nikkel, goud, tin, aluminium, kunststof en glas. Het winnen en bewerken van deze materialen kost veel energie. Vooral de mijnbouw voor koper en goud is vervuilend. Daarbij moeten alle materialen die nodig zijn voor de productie natuurlijk getransporteerd en bewerkt worden. Dat kost eveneens veel energie en CO2-uitstoot. Als laatste moet alles na de productie ook nog eens getransporteerd worden naar de plek waar het verkocht zal worden. Je begrijpt dat dat wederom veel CO2-uitstoot veroorzaakt.

Koop daarom refurbished in plaats van nieuw

Refurbished betekent dat vooral ex-lease apparaten een tweede leven hebben gekregen. Dit wordt meestal gedaan door een volledige technische check, eventueel het vervangen of upgraden van onderdelen en het installeren van de meest recente software. Zodat u gegarandeerd  een volledig duurzaam product krijgt in 100% technische staat!

Voor refurbished apparaten hoeft dus geen nieuw apparaat geproduceerd te worden. Het is daarom veel beter voor het milieu om een refurbished computer of laptop te kopen, terwijl je gewoon een goede kwaliteit computer of laptop krijgt. Daarnaast kan een refurbished computer of laptop zeker 60% goedkoper zijn dan een nieuwe versie. En wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is, u ondersteunt het klimaat!

Wat houdt refurbished in bij peterscomputers.nl

peterscomputers.nl biedt u gebruikte laptops en computers. Die volgens strenge normen worden gecontroleerd, schoongemaakt en getest. Deze laptops en computers worden onder hogere kwaliteitseisen ingekocht en zijn in vergelijking met consumenten laptops en computers vaak van  betere kwaliteit waardoor ze een langere levensduur hebben. U ontvangt dus een A-kwaliteit product en dit voor slechts een fractie van de oorspronkelijke nieuwprijs! Wij kopen deze producten in, bij gerenommeerde Nederlandse leveranciers. 

Voordelen van  een gebruikte laptop of computer:

  •          Zeer voordelig geprijsd (meestal 50-80% voordeliger dan de originele prijs!)
  •          High-end modellen (hoge kwaliteit)
  •          Legitieme Windows-licentie
  •          Up-to-date en software al geïnstalleerd

Nadelen van  een gebruikte laptop of computer:

  •          Mogelijk lichte krasjes en lichte gebruikerssporen.
  •          Sommige modellen zijn beperkt leverbaar
  •          Accuduur is meestal minder dan een nieuwe accu.