Over ons:

Het bedrijf Peters Computers is in 2003 opgericht door Harold Peters. Al snel daarna was een uitbreiding van het personeel nodig om aan de grote vraag van onze producten en diensten te kunnen voldoen.

Inmiddels is Peters Computers uitgegroeid tot een toonaangevende computerwinkel in de regio. Door  volume-inkoop, kunnen wij de consument, maar ook MKB en scholen in de regio een uitgebreid computerassortiment aanbieden tegen zeer scherpe prijzen. Door onze persoonlijke benadering en eigen technische dienst, geven wij een uniek gezicht aan de computerbranche.

Op dit moment is het personeelsbestand uitgegroeid tot 10 collega's. Vanwege de grote vraag van onze producten zijn we eind 2007 vanaf de Stationsstraat in Wierden verhuisd naar een nieuwe locatie. Deze is gevestigd aan de rijssensestraat 15 te Wierden. Met voldoende (gratis) parkeergelegenheid bij het pand en een makkelijke bereikbaarheid vanuit alle richtingen. Daardoor zijn wij nog beter in staat om aan de grote vraag naar onze diensten en producten te voldoen. Voor al uw vragen en een eerlijk advies op het gebied van computerservice kunt u bij ons in Wierden terecht!

Duurzaamheid:

De productie van onze computers en laptops

Onze computers en laptops bevatten allerlei materialen zoals koper, kobalt/nikkel, goud, tin, aluminium, kunststof en glas. Het winnen en bewerken van deze materialen kost veel energie. Vooral de mijnbouw voor koper en goud is vervuilend. Daarbij moeten alle materialen die nodig zijn voor de productie natuurlijk getransporteerd en bewerkt worden. Dat kost eveneens veel energie en CO2-uitstoot. Als laatste moet alles na de productie ook nog eens getransporteerd worden naar de plek waar het verkocht zal worden. Je begrijpt dat dat wederom veel CO2-uitstoot veroorzaakt.

Koop daarom refurbished in plaats van nieuw

Refurbished betekent dat vooral ex-lease apparaten een tweede leven hebben gekregen. Dit wordt meestal gedaan door een volledige technische check, eventueel het vervangen of upgraden van onderdelen en het installeren van de meest recente software. Zodat u gegarandeerd  een volledig duurzaam product krijgt in 100% technische staat!

Voor refurbished apparaten hoeft dus geen nieuw apparaat geproduceerd te worden. Het is daarom veel beter voor het milieu om een refurbished computer of laptop te kopen, terwijl je gewoon een goede kwaliteit computer of laptop krijgt. Daarnaast kan een refurbished computer of laptop zeker 60% goedkoper zijn dan een nieuwe versie. Daar wordt een mens toch blij van.

Redactioneel: